Početak projekta Future Ready: Каријерно усмеравање и развој дигиталних вештина за младе

10.6.2024. године потписивањем уговор са Министарством туризма и омладине УГ Освежење започело је реализација пројекта Future ready: Каријерно усмеравање и развој дигиталних вештина за младе.

Пројектом желимо да незапосленим младима повећамо компетенције, а тиме допринесемо повећању њихове запошљивости тј. њиховом социјалном и економском оснаживању, тако што ћемо пружити свеобухватан сет услуга који ће бити подељен у две области:

  1. Каријерно вођење и саветовање у циљу оснаживања за стицање вештина управљања каријером, како би се боље позиционирали на тржиште рада (ЦВ, мотивационо писмо, припрема за интервју) са проценом компетенција у циљу бољег усмеравања. Поред индивидуалних сесија, планиран је радионичарски рад, који ће се састојати од 6 радионица. овај вид подршке и едукације биће доступан за 60 младих особа.

2. Стицање компетенција и повећање запошљивости у области дигиталних занимања (основе програмирања, основе графичког дизајна, lead generation agent), три обуке од по 12 часова, где ће бити укључено 30 младих.

Пројекат спроводи Удружење грађана освежење, а финансира Министарство туризма и омладине Републике Србије.