Od ideje do biznisa – Nauči kolo

U IT trening centru, imali smo čast da ugostimo Nikolu Blagojevića, osnivača inovativne online platforme “Nauči kolo”, kao i njegovog saradnika Adrea Topalova.

Nikola je sa prisutnima podelio svoj inspirativni razvojni put, počevši od začetka ideje za platformu “Nauči kolo”. Otkrio je kako je došao do ideje, koji su izazovi bili prisutni na tom putu i kako je uspeo da prevaziđe prepreke. Poseban akcenat bio je stavljen na finansijski aspekt, gde je Nikola podelio svoje iskustvo u privlačenju sredstava za razvoj projekta. Govorio nam je o svojim iskustvima u apliciranju kod donatora, kako je izgledalo predstavljanje projekta pred donatoriam i komisijom, kako se snašao na razgovorima, koji vid podrške mu je bio najznačajniji, i koji su još projekti bili prisutni na takmičenju.

Takođe, Nikola je istakao značaj podrške koju je dobio tokom svog putovanja, kako od prijatelja i porodice, tako i od poslovnih partnera i mentora. Njegova priča poslužila je kao podstrek mladim pojedincima sa idejama da se hrabro upuste u realizaciju svojih vizija i da aktivno traže podršku i resurse za njihov razvoj. Nikola je zaključio da su upornost i traženje pomoći ključni elementi svakog uspešnog poslovnog poduhvata.

Pozivamo sve vas, koji imate neke ideje a potrebna vam je pomoć, da dođete u Startup centar Pirot, jer postoje dostupni fondovi za razvoj ideja. Startup centar Pirot je mesto gde možete dobiti potrebnu podršku i savete za uspešan početak i rast svojih projekata. On predstavlja ključnu tačku za povezivanje mladih preduzetnika sa stručnjacima i investitorima, pružajući im neophodne alate za uspeh. Uz adekvatnu podršku, svaki pojedinac može pretvoriti svoju ideju u stvarnost, doprinoseći tako ne samo svom ličnom razvoju već i širem društvenom napretku.

Photo: Aleksa Cakić i Nikola Blagojević