Obuka karijernih praktičara za rad sa osobama sa invaliditetom, u organizaciji E2E prijekta i realizaciji Foruma mladih sa invaliditetom, održana u Beogradu 7. I 8. juna, u hotelu Constantine the Great. Ovom prilikom karijerni praktičari su unapredili svoja znanja o terminologiji, alatima i načinima rada, kao i o različitim stepenima i vrstama invaliditeta.

Naš tim je učesnik projekta YOUthCAP koji se održava u Sofiji u Bugarskoj. Jedna od naših prezentacija bila je u vezi sa digitalnim preduzetništvom i inovacijama u preduzetništvu, a tom prilikom predstavili smo rad Zip centra i Start-up centra iz Pirota..

Dodeljeni su sertifikat polaznicima obuke za zanimanje Pomoćni radnik na CNC mašini u tekstilnoj industriji. Polaznici su uspešno savladali obuku, dobili sertifikate i znanje i veštine koje će im pomoći pri pronalasku posla.

U okviru projekta “Znanjem do posla”, danas je u Svečanoj sali Gradske uprave Pirot održan Info dan projekta.

Predstavnicima kompanija danas je prezentovan Javni poziv za poslodavce – Trening platforma za obuke na radnom mestu “Zaposleni po meri vašeg biznisa”.

Tom prilikom predstavljene su i usluge Job info centra, koji će na lokalu realizovati ovaj Javni poziv.

U Svečanoj sali Gradske uprave Pirot održan je završni deo i izbor najbolje ideje za realizaciju u okviru programa “Hakaton” koji je deo šireg projekta Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa, kojifinansijski podržava GIZ, Nemačka agencija za međunarodnu saradnju.I članovi našeg tima bili su deo ovog programa i zajedno sa ostalim učesnicima, nakon višemesečnih edukacija, planiranja i razrade ideja,imali su priliku da predstave svoje projekte pred stručnim žirijem. Najbolji tim dobiće finansijsku podršku za realizaciju svoje ideje..

U organizaciji Nacionalne službe za zapošljavanje – filijale Pirot, održan je Sajam obrazovanja i profesionalne orijentacije. Na sajmu su učestvovale srednje škole iz Pirota i okoline, kao i nekoliko visokoškolskih ustanova i fakulteta.
 
Tom prilikom, karijerni savetnici Job info centra, razgovarali su sa mladima o uslugama koje naš centar pruža. Učenici su se informisali oko upisa srednje škole i fakulteta, a pored toga neki su bili zainteresovani i za obuke na radnom mestu koje organizujemo u okviru projekta “Znanjem do posla”.

U Naučno-tehnološkom parku Niš održano je svečano otvaranje Javnog poziva za poslodavce – platforme za obuke na radnom mestu u okviru projekta “Znanjem do posla”. Tom prilikom predstavljeni su detalji Javnog poziva za poslodavce i benefiti koje kompanije očekuju učešćem u ovom programu, nakon čega se kroz panel diskusiju sa predstavnicima partnerskih kompanija STAX Technologies, DMV, Photon Optronics i Inmold govorilo o iskustvima u saradnji na programu. Job info centar, u okviru projekta “Znanjem do posla”, pomaže mladima da lakše dođu do posla, kreiraju radnu biografiju i motivaciono pismo i pripreme se za razgovor sa potencionalnim poslodavcima, a sa druge strane pomažemo poslodavcima da na najbolji način dođu do kvalitetne radne snage.

Danas smo posetili Babušnicu i osnovnu školu “Despot Stefan Lazarević”, gde smo sa učenicima završnog razreda razgovarali o upisu srednje škole, maloj maturi, predstavili smo srednje škole na teritoriji grada Pirota i detaljno ih upoznali sa uslugama našeg centra. Tom prilikom, predstavnici MNRL-a iz Pirota, održali su radionicu gde su učenici izrađivali instagram poslovni profil, odnosno tema je bila kako sebe učenici vide u budućnosti. Razgovarali smo i o rodnoj ravnopravnosti, stereotipima i predrasudama i postojanju muških i ženskih zanimanja. .

Danas je u Pirotu održan Sajam zapošljavanja u organizaciji Nacionalne službe za zapošljavanje – filijala Pirot. U ponudi je bilo više od 420 slobodnih radnih mesta kod ukupno 46 poslodavaca. Tom prilikom, naš centar predstavio je svoje usluge, a zainteresovani građani su se detaljnije upoznali sa onim čime se bavimo. Među posetiocima Sajma, veliko interesovanje vladalo je za obuke na radnom mestu koje organizujemo u okviru projekta “Znanjem do posla”.

U školi Vuk Karadžić održali smo prezentaciju usluga koje naš centar pruža. Osmaci su tom prilikom upoznati sa: pravilima upisa u srednje škole, školama i obrazovnim profilima, polaganjem završnog ispita, testom profesionalne orijentacije, kao i kako najbolje izabrati željeni smer i nastaviti školovanje. Zajedno sa našim karijernim savetnicima, predstavnici MNRL-a iz Pirota, održali su radionicu “zamišljanja i profilisanja sebe u budućnosti”. Učenici su izrađivali instagram poslovni profil, a pomagali su i deci koja pohađaju nastavu po IOP programu da predstave svoje želje.